Alva - Dagen

Hej på er!

Idag har jag inte gjort så mycket mer än att varit i skolan och cyklat till byn. Imorgon i skolan ska vi cykla så behövde ha min cykel där och jag är inte direkt någon morgon människa så jag orkar inte cykla en halvtimma på morgonen.. ;$

Har absolut ingenting intressant och berätta mer än att jag är väldigt less på bloggandet för stunden.. Tröttnat helt, ska ta ett snack med de andra på bloggen och se om jag kan ta lite paus på en/två veckor och kanske bara skriva ett inlägg då och då under de veckorna om jag varit med om något roligt, för att sedan komma tillbaka igen och vara på topp!

Känner att det kanske är bättre att göra så istället för att ni ska få en massa sånna här tråkiga små inlägg från mig hela tiden..

Värt att tänka på!

Ha det så bra, vi hörs inom snarast!

Hästen som äger mitt hjärta.


Nanny - Hööks

SCHABRAK

GO FOR GOLD

EXCELLENT SHOWMASTER

CADENCE GOLD MEDAL


VINDICIAE SHOWMASTER

GRIMMOR





mysiga saker ju :)

Nanny - bildlös

Idag var ricki superduktig. Vi börja rida på gården en sväng, så skritta vi ut senare. Träna ewe lite i hagen. På hennes sits och att hon skulle ta ricki upp i en bra hstighet i skritten samt traven. Dock har hon inte ridit Ricki så länge, och det går inte så bra med traven för dom.
Ricki segar med bakbena och hon har inte rätt sits.Hennes rygg är lutad framåt och hälarna pekar uppåt.

Skärpning där. Med lite träning fixar dom de! :)


Förlåt att de kommer lite bilder. men jag är bildlös. I helgen ska ja fårga mamma om hon vill fota lite! :d

pusshej

Alva - "Bästa" ridpasset på länge!!

Gud, börjar med att säga att under hela ridpasset ösregnade (dock men några minuters uppehåll ibland) , och jag var blöt enda in på huden när jag ridit klart. Inte den bästa starten kanske. Tänke att jag får göra det bästa av situationen. 

Skrittade fram Leiknir påvägen till paddocken, tar ca 10 minuter, hästen var pigg, PIGGARE än vad han brukar va.. haha ni skulle sett lille killen, när syrran stod och fixade stigläderna och spände sadelgjorden så stod Leiknir och trampa runt, slog med huvudet, ville bara framåt. haha, det har han aldrig gjort tidigare (kan till lägga att det var uppehåll från regnet då). Härlig känsla när hästen är så, då vet jag att det blir ett bra ridpass. 

Han började söka sig mot bettet och neråt redan efter jag skrittat kanske två minuter?! Grymt för att vara Leiknir, han ville verkligen jobba, så jag tog lite i honom redan från start, bara så att jag hade kontakt i munnen, vilket han trivdes super bra med! 

När vi kom bort till paddocken så stod det lite hinder uppe, just då regnade det inte så mycket, så vi värmde upp hästarna lite i trav och galopp och måste ara till lägga att Leiknir var finare än finast i trav och skritt idag! Gud vilken känsla!!! 

Hoppade lite på hinderna, tränade att lägga ihop det så det blev som en liten bana. Dock hoppade jag inte när det regnade som värst, då skrittade jag bara runt så att han höll sig varm. 

Helt klart det mest lyckade ridpasset, okej, känslan fanns iallafall och den var underbar på hur länge som helt! :D

Nanny - imon

Detta är vad jag vill göra med Ricki imorgon , men om det blir så är en annan sak.


Ska rida runt backarna, Och jag kommer nog inte ha något stort krav på honom. Mest se till så att han lyssnar och att han skrittar på i en rask fart. Tänkte skritta runt där och ta en genväg som vi kan trava en bit i.

Om det är någon som undrar varför vi inte kan börja galoppera än så är det för att han har varit en gammal travare men funka inte bra som det. Han kan inte bära upp sig till galopp än. det är derför vi skrittar på och tillslut kommer han kunna bära upp sig och börja galoppera som vanligt. Visst kan han väl galoppera, Men inte med mig på isåfall är det bara skuttningar som kommer.

pusshej


Hanna - lite bilder från igår!

fölet? :')
och ja, hon låg o sov så! ^

Hanna - söt!

haha....


Hanna - lathund!

Här är min lathund som finns på telefonen!


Nanny - Helvete

hejsan, kom nyss hem.. var i stallet ganska längen idag. Fast de va nån jävel som hade tagit Svea redan.
Så jag och Mandiis fick ta Pluto,segaste hästen i Sverige? ja.

inge kult, nu ska ja duschA, Vi hörs senare.

pusshej

Alva - Min åsikt om hjälpmedel vid ridning GRAMANTYGLAR

OBS: KOM I HÅG ATT DETTA ÄR MIN SYN PÅ SAKERNA. DU BEHÖVER ABSOLUT INTE HÅLLA MED!

Gramantyglar

Detta har varit ett ganska stort samtalsämne under en tid tillbaka, dock har det sjunkit mer och mer och det pratas inte lika mycket om det längre. Men tar upp det endå!

För ett tag sedan använde jag graman på Leiknir, efter det så ändrade jag uppfattning om det helt. Innan det så gillade jag inte det alls, tyckte inte det verkade bra för hästen, det var aldeles för starkt och inte till någon bra användning. Men när jag hade frått träna med det på Leiknir under ett tag så ändrade jag uppfattningen helt. Nu tycker jag istället det är ganska bra. Efter Leiknir hade haft det någon månad så från och till så hittade han sig själv mycket bättre och visste att allting blir mycket lättare ifall man bara gör som den som sitter på rygen säger. Och sen till det viktiga som gjorde att han förstod det och hittade sig själv är ju för att han byggde massor med muskler vilket resulterade tiill att han jobbade rätt.

Även jag lärde mig mycket för jag fick en mycket bättre sist för att jag behövde inte hålla på så mycket med honom för att få honom att jobba (han slog gärna med huvudet och var väldigt ostadig i formen hela tiden annars). Sen lärde jag mig hur han skulle gå när han jobbade rätt.

När Leiknir jobbade rätt så släppte jag alltid på gramanen lite så att den blev lös och tog bara imot när han slog med huvudet, och då red jag bara med tränstyglen!

Men såklart, det är väldigt svårt på samma gång att rida med graman för att det är en så stark hjälptygel i och med att den sitter i sadelgjorden, från sadelgjorden till bettet och sen från bettet till handen, så det gälde att vara lugn och mjuk på handen för att hästen ska trivas och att det inte ska dra och hålla på att göra ont i munnen.
Men, precis som spöet och sporrarna finns det folk som använder det fel. Vilket är nackdelen med alla sånna här hjälpmedel.. Använd det rätt, och det kommer fungera hundra gånger bättre än när man missbrukar sakerna!

Bild från google.

Nanny - Skritta

Kom alldeles nyss in, red en sväng som jag sa i förra inlägget att jag skulle göra.
Vi skrittade bara typ en halvtimme idag, eftersom jag inte hann nå mer. Ska äta snart och sen är det väl bara att åka. Tror att Linus & Tarzan , Amanda & Kristall , Ebba & Snobben och jag & Svea kör på banan idag.
skriver mer senare,
pusshej

Nanny - Igår

Hejsan. Tog en paus för ett tag sen pga av en sak som hände , och då ville jag bara ta det lungt och inte blogga.

Men nu är jag tillbaka som vanligt igen!
Igår var Ewe och Moa här och Moa kolla lite på när jag red och det gick riktigt bra tyckte jag. Jag provade ett annat bett men det gick inte så bra. Han gick sjukt snabbt och värka inte som han tyckte om det. Så jag bytte till mitt vanliga. Och en sak har jag märkt nu, Att han går mycket bättre med långa tyglar och ett vanligt träns utan ''vanlig'' nosgrimma, istället med en påsatt Remontnosgrimma.





Nu ska jag ut och rida en sväng, sen fort till Bollnäs och köra Svea!

Pusshej

Hanna - no rubrik

Red båda hästarna idag. Golden vill jag inte ens prata om.. Hon var sjukt jobbig.
Glossy var skitfin! Blev mycket galoppträning. Galopperade sepentiner bla, började med att sakta av till skritt eller trav och byta galopp så, sen så började jag lite med galoppbyten! Det funkar bra från vänster galopp till höger, men lite jobbigare från höger till vänster. Men idag kändes det verkligen bra att rida henne! Red igenom LC:1an i slutet. Det kändes kanon! Men hon var lite trött då så hon tog fel galopp i båda varven, men andas gick det bra! Börjar även lära mej att sitta ner på henne!


Nanny - promenad

kom nyss in, efter att har gått på en promenad med Ricki , ewe oxå!

Han var så pigg så vi lära, ävenfast det var snöslask och regn. Imorgon ska vi nog rida, får väl se om Moa kommer så ska jag rida lite och hon kollar. Vi hörs senare.

pusshej

Alva - Egen blogg

Jag har haft ett litet upphåll på min egna blogg sedan vi startade denna. Jag kommer från och med idag finnas på båda bloggarna så ta gärna och kolla: http://alvaaohlstrom.blogg.se. Där kommer både inlägg och hästarna och inlägg om min vardag med vänner och så upp, så vill ni inte bara läsa om hästmänniskan inom mig så kolla in där!

Alva - Följ mig utanför bloggen?

dayviews (bilddagboken): alvaaohlstrom
facebook: Alva Ohlström
instagram: alvaaohlstrom


Nanny - fredag

hej, bloggar imorgon orkar nt ikväll...

pusshej

Alva - Hästarna i måndags

Jag skrev ju aldrig om hur hästarna var i mådags, så tänkte göra det nu!

Började med att rida ut på Undri en tur i skogen, han var väldigt pigg och svarade direkt för skänklen. Sen i och med att han var så pigg så tog han inte mina halvhalter och över huvud taget min hand så bra. Men fick tag på han väldigt bra i mot slutet! Red en runda vi kallar "Fotbollsplanen" och där är en stig innan man går förbi fotbollsplanen, och på den stigen så red jag väl fram och tillbaka två gånger mest för att han skulle få joba lite. Tränade mycket samla och öka, han skötte sig väl bra tills vi skulle över en liten stig som det rann vatten under. Han hade verkat konstig med syrran där i söndags också, men jag tänkte att det är väl bara som han tramsade.

När jag skulle över den stigen så reste han sig helt utan något tecken innan, så jag hängde inte riktigt med där och råkade väl dra han lite i munnen. Jag vände på stigen igen då han stack ut i lite buskar och så efter han rest sig och han gjorde samma sak igen dock var jag berädd denna gången. Jag testade igen och han gjorde samma sak den tredje gången, då hoppade jag av och ledde över honom. Han verkade väldigt tveksam och ville först inte gå, sen när vi väl kom över vattnet stannade jag och backade tillbaka och sen gick fram igen. Då tyckte han inte det var något konstigt och han har aldrig reagerat så tidigare, så det är väl bara lite trams.

Sen tog jag ut Leiknir till banan. Han hade varit så fin där på söndagen så jag ville fortsätta med det jag gjort då. Tränade på att han skulle hålla nere huvudet och jobba med ryggen utan att jag skulle behöva vara p honom hela tiden. I början var han inte riktigt med på noterna utan ville mest leka runt. Dock släppte det efter jag värt upp honom. 

Jag tog fram en bom och la den på ena sidan av volten. Red över den i både skritt, trav och galopp. Gjorde volten mindre runt bommen så han kom snävare på den ibland och ibland gjorde jag volten så att han kom helt rakt på bommen. Allt för att få honom lyssna. Han var jätte duktig!

Jag är iallfall nöjd med båda ridpassen överlag.
En liten bild från när jag ridit klart Leiknir!♥
gud vad rörigt inlägg, men somsagt är sjuk och känner mig väldigt rörig överlag idag..

Alva - Min åsikt om hjälpmedel vid ridning SPORRAR

OBS: KOM I HÅG ATT DETTA ÄR MIN SYN PÅ SAKERNA. DU BEHÖVER ABSOLUT INTE HÅLLA MED!

Sporrar
Precis som med spö, har jag ingenting imot detta om man använder det på rätt sätt. På en häst jag red lite då och då i sommras när Leiknir hade skadat nosryggen var jag "tvungen" att användra sporrar på. Han var lite sådär halv seg för skänklen och det var inte som han var förstörd utan han var bara 6 år och det var en liten sån unghäst ovana när det kom upp en ny ryttare på ryggen på honom. Dessi som red honom ofta behövde inte sporrarna utan han lyssnade på henne endå.
Men iallafall. Jag fick ha sporrar och det är enda gången jag använt det för jag har inte behövt det innan eller efter. Samma sak här som med spöet - sporrarna ska användas när det behövs, lite extra hlälp om hästen inte tar benen alltså en förtydligad hjälp.
Sporrar används också mer och mer som en bestraffning för hästen vilket är väldigt fel i mina ögon. Sen efter så sitter folk och klagar på att hästen inte är känslig för skänklen - konstigt säger jag ju..
Rider hästen med sporrar och spö. Men använder det rätt!
OBS: KOM I HÅG ATT DETTA ÄR MIN SYN PÅ SAKERNA. DU BEHÖVER ABSOLUT INTE HÅLLA MED!

Hanna - bad update

Förlåt för bad update nu.. Igår var jag ute u stallet i stort sätt hala dagen efter skolan.. Att rida två hästar tar lite tid!
Igår var glossy väldigt stark o lite tittig, Golden var la bra! Som vanligt ungefär! :)
Skolan just nu: tyska..


Alva - fortfarande sjuk

hej då er!

Idag mår jag enu sämre än vad jag gjorde igår, och jag kommer tyvärr inte tänka så mycket på bloggen idag. Kommer vila och försöka sova så att jag blir bättre till iallafall helgen!

Ha det så bra, och jag hoppas inte att ni blir sjuka ;)

Alva - Min åsikt om hjälpmedel vid ridning SPÖ

OBS: KOM I HÅG ATT DETTA ÄR MIN SYN PÅ SAKERNA. DU BEHÖVER ABSOLUT INTE HÅLLA MED!

Här kommer jag skriva lite om vad jag tycker om tillexempel: Spö, sporrar, olika slags bett, hjälptyglar osv.

Börjar med...

Spö

Jag har aboslut ingenting emot spö om det används på rätt sätt. Själv rider jag alltid med spö på både Leiknir och Undri. Jag använder det som en liten extra hjälp när hästen inte lyssnar riktigt på skänklen, då lägger jag spöet på baken eller petar lite lätt för att hästen ska vakna. Båda hästarna är väldigt känsliga för spöet så man behöver oftast bara lägga det lite lätt för att de ska vakna.
Sen finns där folk som använder spöet på fel sätt. Det är en helt annan sak. Folk använder spöet mer och mer som bestraffning för hästen, vilket är väldigt fel tycker jag.
Spöet ska användas som en liten extra hjälp vid rätt tillfälle, inte bestraffning för hästen!

här anänder jag spö, precis som alltid annars ;)
OBS: KOM I HÅG ATT DETTA ÄR MIN SYN PÅ SAKERNA. DU BEHÖVER ABSOLUT INTE HÅLLA MED!

Alva - Kingsland

Denna tröjan gillar jag jätte mycket & tycker är super fin, men gud vad ut tjatad den har blivit. Är man och kollar hopptävning så har jätte många den, alla stora hästbloggare (hoppryttare) har den. Man ser den överallt, vilket jag tycker är lite synd att en sån snygg tröja som denna har blivit så ut tjatad.. :(

vad tycker ni? 


Alva - Presentation av Undri

Undri
Islandshäst
f.05

Undri är en väldigt go häst, men också väldigt speciell. Honom sätter jag inte upp mina kompisar på om jag inte vet att de kan. Han är lätt när det gäller formen och skolorna och flytta för skänklen och allt det. Men när jag ska stanna honom så drar han gärna ut på det och blir stum.. När man rider ut i skolan så kan han dra iväg i full galopp om man inte är själv, allt för att ha tävling med den andra hästen.

Samtidigt som han kan sticka och vara stark så är han otroligt snäll. Han skulle inte heller, precis som Leiknir kunna göra något för att vara dum.

Han har samma färg som Leiknir dock mycket kortare man.

Jag brukar inte rida Undri så ofta, utan det är min syster som rider honom. Men ibland hjälper jag henne när Undri blir för starkt för henne, eller för pigg då jag nästan är två år äldre än henne och har lite mer ben att hålla om med. Även när min syster är sjuk så brukar jag få ta och rida båda hästarna.

han står på samma ställe som Leiknir & jag och syrran rider de tillsammans.

Undrar ni något annat, så fråga!
Clara min syster rider honom:
När jag rider honom:

Alva - Sjuk

Hej!

Gud vad jag mår dåligt idag. Super ont i halsen och huvudet. Blir att vara hemme från skolan.. 

Idag kan jag iallafall uppdatera er lite om hur det gick med hästarna i måndags när jag red. Sen en liten presentation av Undri (ja, vem kan det nu vara?) sen någon Hiss/Diss & lite åsikts inlägg. Några av dessa kommer jag tidsnställa till andra dagar, de dagarna jag vet att jga kommer ha svårt för uppdatera. 

Förresten, gud vad tråkiga inlägg sånna här är, men jag tänkte mest så att ni vet hur allt ligger till här hos mig!

en liten bild på mig!


Alva - Gör så gott jag kan!

hehe, hej!

jag vet, uppdateringen ligger inte pp topp från min sida. Men jag har lite bloggtorka & verkligen väldigt ont om tid till att göra inlägg, så jag kommer bättra mig när jag har tiden. jag lovar!

Men nu ska jag gå och göra mig iordning, sen blir det sängen för att sedan upp till skolan imorgon!

Ha en fortsatt bra kväll!
I know, redan visad bild. 

Nanny - MYSHELF


peace!

Nanny - ja älskar dej



Tur att du finns för mig,när ingen annan finns.
Jag hatar mitt liv just nu. och jag kommer nog inte blogga så mycket nu på ett tag.


p u s s h e j

Nanny - Blä

hejsan, har sjukt ont i huvudet och det snöar och regnar så mycket så jag villl inte rida heller, vi hörs.

pusshej

Hanna - ridit

Red Glossy idag, golden fick vila, och båda kommer få vila imorn pga friidrottsträning!
idag testade jag knapparna lite med att rida många olika vägar. serpentiner, skänkelvikningar osv!
Gick faktiskt bra tycker jag nu när jag känner mej mer o mer säker på henne, och jag är inte lika höjdrädd längre på henne ;)
högergaloppen sitter riktigt bra nu faktiskt! men eftersom förra ägaren hade en medryttare på glossan som förstörde hennes vänstergalopp så måste vi stärka upp den lite mer! Sen så har hon väldigt lätt att hamna bakom lod, men då är det bara liksom att höja händerna och lyfta upp huvudet då hon inte har muskler nog att göra det själv än! Men det blir bättre i bättre för varje dag som går!
så nu vet ni ! :)


Nanny - red

Idag följde ewe med mig hem, och direkt när vi kom hem tog vi in Ricki så att han fick käka. sen bytte vi om.
Vi red  fast de blev lite random, Jag konsentrerade mig på ridningen , Men Ricki konsentrerade sig mest på traktorn pappa körde runt i,haha. så det blev lite rolig ridning,hehe. Ewalena red hon oxå en sväng.

Efter typ en halvtimmes ridning var Ricki ganska svettig...Vi körde ganska hårt?

Bilder blev det iallafall, fast inga när vi sprang för vi sprang nästan inte nå.


ibland är det failbilder hahaa!!










till sist en söt bild på Ricki...^^

jag kanske laddar upp fler bilder senare :)

pusshej

Hanna - just nu!

.


Hanna - hööks

Eftersom närmsta hööks ligger ca 20 mil ifrån oss, så får vi oftast beställa! Så nu har jag beställt ridstövlar och en grimma till glossy! Men eftersom grimman inte fanns i lager så kommer inte sakerna förrens den 15 maj -.- var tänkt o säga till mamma och inte ta grimman då, men glömde det..
Här är ridstövlarna iaf! Älskar dom!


Hanna - dagen

Har inte kunnat blogga idag pga att jag först red glossan, sen direkt efter det en uteritt på golden med 4 andra, sen sov jag en stund och åt, sen åkte jag på träning! Så har inte haft så mycket tid till datorn idag! Provade att hoppa glossy på ett lågt hinder idag. Pigg hest blev det! Hon tycker det är riktigt kul att hoppa, hoppa högt!
Ni kommer få lite bilder från idag imorgon, har inte haft tid i lagt in dom på datorn, så fixar det imorgon!

Pusshej!


Nanny - Umeå

Idag när jag åkte till travet så frågade min tränare om jag ville följa med och tävla i umeå i Maj någon gång.
Så det ville jag, så i maj eller något ska jag iväg till Umeå på tävling vinner vi det får vi fortsätta till Stockholm, Solvalla och tävla där. det ska bli mysigt, pappa eller mamma följer nog med oxå tror jag.

pusshej

Alva - Hemma

hejsan!

Nu har jag kommit hem från hästarna, gud vad Lejan är underbar. Han utvecklas så sjukt mycket för tillfället. Kommer ihåg i höstas, gud jag var nära på att sluta rida honom för jag var så trött på det han höll på med. Han bara tog bettet och så stack han i både trav och galopp. Han vägrade att lyda mig i någon gångart, men i skritten kunde jag iallafall kontrolera farten. Han gick även och slog med huvudet hela tiden.

Men nu,
nu bär han sig själv nästan helt i traven. Skritten och galoppen behöver han lite hjälp med, men här är han också på god utveckling. Han är så härlig.. Skulle viljat haft film på detta ridpasset. Men nej, så blev det inte då det bara var jag och syrran som red och hon rider lilla Undri, så ja. 

Här får ni en film på oss från den 3 mars. På denna tiden som har gått från detta filmades, så känner jag stor uteckling på honom. Kul!

Nanny - sola

hejsan, idag kan man ju passa på att sola lite, så himla fiiint väder, 23 grader ute!

ska kanske lura med mamma och rida nu på förmiddagen så hon kan träna lite galopp med Ricki. men nu ska jag fortsätta sola !

pusshej

alfons våran förra häst!



Han bor i Ockelbo nu :) hos en familj där pappan rider honom, och mamman rider sin häst och barnen rider sina. så han har det bra där!

våran gammla häst Bonzun



den hästen gjorde så att jag började rida och jag red ibland på den.
Bonzun bor i himlen nu, med alla änglar och alla änglar bor med en ängel, det gjorde även vi.. :')



Alva - sorry

Förlåt för att jag knappt uppdaterar, men känner mig lite nere, ska försöka förbättra mig. Skulle underlätta massor om ni kom med lite förslag på vad jag kan blogga om? Kommentera isåfall om ni har något ni vill läsa om!

Jag gör så gott jag kan..

Nanny - klubba och vatten

Sitter här vid datan och driker vatten och äter klubba. ska väl snart sova tror jag, ska upp tidigt imorgon.
vi hörs väl imorgon antar ja väl,hihi!

pusshej

Nanny - hemma = uppdatering

Hejsan. är sjukt trött efter en dag i Gävle med finaste Ewa-lena... och Billy,Dennis,Anette,Mamma och Lillemor.
Fast vi gick ju inte med dom någonting.

Var på hööks ett litet tag för eftersom jag redan visste vad jag skulle ha, så gick det bara på en timme eller något!

tänkte ladda upp bilder på de jag köpte. så får ni se.
Blev inte så mycket handling för min del, men vi hade kul iallafall.










Sen köpte jag ett par fake converse. Men Ewe ville att vi skulle ha lika så ja, jag köpte väl ett par för hennes skull dåå ;)



det var allt jag köpte, men jag känner att jag behöver spara lite pengar. att sätta in så jag kan ta ut när jag behöver.



Imorgon ska jag till travbanan och köra Svea och ev. hjälpa 2-3 ungar med att sela hästarna, som dom ska köra.

Sen ska jag väl hem och ladda för skolan på Måndag. På måndag ska jag rida Ricki och prova Schabraket och Chapsen!

vi hörs senare kke, nu ska jag kika film med mamsen!



pusshej
'

Hanna - Bilder del 3


Hanna - Bilder del 2

haha, wtf happend!? xd
STEGET!^


Hanna - Bilder del 1


Hanna - R U B R I K

red Glossy idag på pd, gick bra! hon va lite pigg, men det är helt förståeligt!
Golden fick en mysig uteritt med tessan och carlijn (?)! :)
BILDER KOMMER i olika delar!

Alva - HISS & DIS

DISS:
Dessa faller mig inte alls ismaken. Kolla bara snörena ända upp, ser så klumpigt ut..
HISS:
Jag bara älskar dessa, lacket högst upp, stenarna.. Vill haa!

Hanna - Bilder

här kommer några få bilder ifrån vi släppte ut glossy och golden i hagen!
dom var hur lugn som helst! glossy sprang runt bara lite lite tills hon hittade mat!
muppen ♥

nanny - gävle

hej,idag åker jag,ewalena , billy,dennis och morsor till gävle för att handla!
bloggar kanske mer ikväll om jag hinner!

pusshej!

Hanna - Glossy

Ja, vi var ju för ett tag sedan och provred Glossy. ett varmblodsto på 8 år.
idag hämtade vi hem henne!
hon var väldigt svår att lasta, men no problem att lasta av, det är skönt!
när vi var ute på går'n så blev hon ännu större än vad hon redan är då hon blåste upp sig! (ca 1.62)
Glossy och Golden får stå inne inatt. men såklart så ska Golden va så sjukt sur. Men Glossy förstår redan att hon ska hålla sig undan! :)
Har redan påbörjat lite smått från marken. testade buga i boxen 3 ggr. hon söker sig redan ner bra! hon var närmast andra gången. men jag vill inte att hon ska ner på en gång. och jag använder mej inte av tryck, utan att hon söker sig ner själv! ska testa med tryck nån annan gång :)
Vi testade också Goldens sadlar, vi tror att dom passar rätt bra! vi ska prata med maarit så får hon kolla på dom!
söten!

Hanna - Heart Of Gloss

Välkommen hem till mej Glossy!

Alva - Helgen

Hejsan!

Under helgen kan jag säga att uppdateringen kanske inte blir det bästa. Jag hoppas mina blggkompisar håller igång bloggandet! Ingenting att skriva nu precis, mer än att det är FREDAG och första skolveckan efter lovet är avklarad! Fatta vad skönt.

Kommer in liten Hiss & Diss från mig sedan, ungefär vid halv 9 tiden jag kan jag tänka mig? :)

kolla in då!

Hanna - No blogging

Blir inte så mycket bloggning idag. Golden får vila idag då hon gått så hårt nu i 2 dagar. Vaknade vid elva, sen gick jag ut o mockade, gav hästarna lunch och började tvätta min benskydd. Dom var *ganska* skitiga ;) och nu ska jag bort å äta.
Imorgon så ska tessan kanske fota mej? :) om det är lördag imorn? :$ jag håller inte koll på dagarna nu när vi har lov ;)
Men nu vet ni!


Alva - Jag älskar dig


Hanna - hoppat!

hoppade ju somsagt lite idag.. snacka om LAT häst. inte kul alls :(
vet inte om jag vågar lägga upp bilderna. red som en kratta. vet inte alls vad jag gjorde. + att jag ramlade av en gång idag :$ blev mest lite failbilder. mamma e inte så duktig på att fota och hitta vinklar ;)
men ni kan få några bilder. inga kommentarer om sits eller schabraket som hade vridit sig. hoppade bara lite småhinder eftersom hon var så lat.


asså haha..


Nanny - mys

Hejsan. Jag och ewalena ligger fortfarande och sover typ, eller halvt spelar Xbox. heh jävla nördar.

Imorgon ska Beatrice , min syster följa med mig till pappa och rida. Kanske blir hoppning eller bara rida ut någon mysig väg. Isf tänker jag inte ha några krav på honom. Då jag tänker ta det lungt ett tag med honom, och bara ta sakerna soom dom kommer. Han förtjänar det eftersom han har varit så duktig dom närmsta veckorna.

Ah det var väl allt..

Ska vara social med ewe nu, pusshej

Hanna - Dagens hoppning!

Idag kommer dagens hoppning att se ut såhär!
Ska väll ut om nåra timmar. Får serå om det kommer några bilder/filmer! :)
Haha, hoppas ni fattar ;) och upp och ner ären osså xd


Nanny - Ewe

hejsan, idag blev det typ inte nå träning med ricki för det regna och var ganska dåligt väder.. och imorgon åker jag till mamma så det blir ingen ridning då heller. Jag som skulle dressyra idag då men, nene.
åkte till ewe istället typ vid 4-5 ;)

så vi har typ varit vaken ett tag men tänker endå inte sova än.. och det är ingen som är social heller! konstigt, när klockan är typ 5 , haha.


Nu ska jag gå in på howrse och kolla om mina hästar lever eller om dom har dött. hehe.

Pusshej

Hanna - hoppning imorn!

Imorgon står det hoppning på schemat!
Hoppas på nå bra väder då i alla fall!
Ska höra med mamma om hon kan fota eller filma!
Blir nog och träna kombi, och kommer sätta upp en liten bana också på kanske 4-5 hinder :)
Och i övermorgon blir det nog klättring om snön försvunnit helt i backen! Kanske skrittar ner dit imorgon och kollar som uppvärmnings-skritt! :)
Blir nog bra!
Ligger just nu med ipaden och kollar runt på bloggen osv, och kollar på bigbrother! :)
Bild sen i somras. Längtar till tävlingarna nu som faen!

Alva - Här får ni veta lite mer om mig.

Det långa hästtestet!
Alla hästmänniskor fyller i det!

~ Hästarna ~

Hästen du lever för: Leiknir♥
Första hästen du red var: kommer inte ihåg..
Hur gammal var du när du red första gången?: jadu? väldigt liten iallfall!
Hur många älsklingshästar har du haft? 3, tror jag.
Vad hette den/dom hästen/hästarna? Mysan, O'malley & Leiknir
Första hästen du galoppera på?: Mysan.

~ Utrustning ~

Hur många...
ridbyxor har du: 5
hjälmar har du: 1
spön har du: 2
ridvästar har du: 1
ridskor har du: 1
ridstövlar har du: 1
grimmor har du: inga.. ;$
täcken har du: inga.. ;$
Vilken färg var dina första ridbyxor: röda!
Vilken färg var din första grimma: -

~ Vad har du gjort inom ridningen ~

Hoppat [x]
Ridit dressyr [x]
Skänkelvikning/sidvärts [x]
Galopperat [x]
Piafferat [ ]
Passage [ ]
Töltat [x]
Hoppat utomhus [x]
Badat med häst [ ]
Ridit på egen hand [x]
Testat voltige [ ]
Suttit på en häst som skenat [x]
Tappat kontrollen över hästen helt [x]
Ramlat av [x]
Bakdelsvändning [x]
Framdelsvänding [x]
Ridit dressyrprogram [x]
Tävlat i hoppning [ ]
Tävlat i dressyr [ ]
Tävlat i fälttävlan [ ]
Tävlat i någon annan kategori [x]

Hästraser ~

Jag har ridit...
en fjording [x]
ett arabiskt fullblod []
en korsning [x]
en welsh [x]
en tinker [ ]
en shire [ ]
ett engelskt fullblod [ ]
en connemara [x]
en dartmoor [ ]
en islandshäst [x]
en shetlandsponny [X]


~ Din ridning ~

Rider du på ridskola: nej, men har gjort
Isåfall, hur många gånger i veckan: -
Har du foder/medryttar häst/ponny: ja♥
Isåfall, hur många gånger i veckan: 2 dagar/vecka
Har du häst/ponny på foder: nej
Hur ofta rider du honom/henne isåfall: -
Har du medryttare på honom/henne: -
Har du egen häst: nej
Hur ofta rider du honom/henne: -
Har du tävlat med någon av dessa hästar: ja.

~ Dina avramlingar ~
Hur många gånger har du ramlat av: ett par gånger..
När och på vilken häst ramlade du av på första gången: kommer inte ihåg.
Har du ramlat av och skadat dig allvarligt? svimmade och fick nog en spricka i armen.
Hur?: Kan ta det i ett annat inlägg?
Brukar du skratta eller gråta när du ramlar av: skratta om det inte är allvarligt
Roligaste sättet du ramlat av?: haha, när jag galopperade på en äng, och så kom det lite lera helt plöttsigt och så Leiknir hatar det så han började trava och så bara skumpade jag omring och gled ner på sidan och hänge där ett tag och bara as garvade hela tiden tillsist så visste jag att jag kommer inte komma upp endå så jag släppte och landade mjukt och fint på ryggen i gräset..
Värsta sättet du ramlat av?: Kommer i ett annat inlägg
Ramlat av a-ponny? Japp
Ramlat av b-ponny?: Japp
Ramlat av c-ponny?: Japp
Ramlat av d-ponny?: Japp
Ramlat av storhäst?: nej

~ Upplevelser till häst ~

Har du ridit långritt med övernattning: nej
Har du ridit långritt med fika: ja
Har du ridit islandshästar på turridning: ja!
Har du gått på ridläger: nej, men ska detta året!
Har du ridit utomlands: nej
Isåfall, vart någonstans: -
Och hur var dom hästarna/hästen, och hur var stället:
Kört Gymkhana?: nej
Ridit ut?: Ja!

Alva Ohlström - Presentation av "Leiknir från Villtofta"

Leiknir från Villtofta
Islanshäst
f.05

Leiknir, även kallad Lejan och Snyggingen är en helt underbar häst. Jag har ridit honom nu i 2 år, 1 månad och 10 dagar om jag ska vara exakt. Under denna tiden har jag lärt mig massor och han har även utvecklats massor. Från att jag inte kunde få honom i form till nu när han börjar kunna bära sig själv. Det är en väldigt stor utveckling för mig. 

Leiknir är väldigt speciell och faktiskt ganska svår att rida. Men han skulle aldrig kunna göra något för att vara dum. Jag har haft med mig vänner som aldrig tidigare ridit som jag låtit sitta upp på honom och de har klarat honom i både skritt och trav. 

Jag rider Leiknir två gånger i veckan. En gång på vardagarna och en dag på helgen. 

På sommaren är Leiknir nästan helt svart och har världens underbaraste päls. Jätte len och jätte blank. På vintern är han lite sådär grå, brun för att han är klippt. Han har en otroligt lång man, den går enda ner på bogen. 

Både han och jag älskar att hoppa, och han är äldigt duktig på det också!

Är det något mer ni vill veta om Leiknir så bara fråga, kommer inte på något just nu!

Hanna - ridit!

Red igenom LC:1an, tränade MYCKET galopp. Hon har väldigt svårt att fatta galopp just nu, men men, TRÄNIG!


Alva - Onsdag

Hej !

Onsdag idag. Väldigt chill dag i skolan. Halv 7 ska jag på gymnastik och kommer inte hem förren vid 9, så blir inte så mycket mer bloggning från mig idag. Kommer ett tidsinställt om Leiknir ikväll vid ca 8 tiden, så kolla in då så får ni se vad det är för häst jag rider! 

men ville bara att ni skulle veta det & även mina bloggkompisar så de inte undrar varför jag inte bloggar ;)


Hanna - Skall köpas!

dethär ska jag köpa så småning om när jag får råd. prio no 1 är ridstövlarna!
1599:-
229:-                                                        129:-
Sen har vi även redan beställt saker ifrån börjes:
+ massa mer, kommer inte ihåg allt, men hackamore kommer jag iaf ihåg. dock hittar jag den inte på hemsidan xd

Hanna - Tävlingsdagar Maj

Lite Pay and Jump/ride på G nu.
Pay and Jump 1 Maj Lits RK
60 cm eller 70 cm.

Pay and Jump 6 Maj Frösö hästgård
70 cm?

Pay and Ride 13 Maj Lits RK
LC:1

Dom finns inplanerade just nu. när vi har löst in en tävlings/ryttarlicens kommer vi nog komma iväg på fler tävlingar, men domhär är under maj månad just nu i alla fall! :)

Nanny - Ricki Crown

Hejsan, imorse vakna jag vid sju typ. så det var ingen ide att vänta med att ta ut han i hagen , så jag gjorde det. nu har jag precis vaknat för jag somnade om.. Jag ska väl ner och äta frukost sen ut och rida tror jag väl... :)

Ska ju till Ewe ikväll kanske , men tror att Josefine kommer en sväng idag, är inte säker..
ska ringa henne nu och kolla. För då blire bilder! Wiiieee


pusshej

Hanna - spö

det har ju varit en hel del om spön om i ponnyakuten och zetterman's sätt att använda dom på.
Jag tycker det var ganska rätt att använda dom på då det bara är jävulsskap musse håller på med. för när han väl går framåt över hindrena tycker han faktiskt att det är kul!
men när det kommer onödigt mycket spö , då äre kört för min del. tex i galopp där som spöar hästarna hela tiden för att dom ska gå fortare? men dom kanske inte kan gå fortare? det är iaf vad jag tänker!
Jag rider oftast med spö på Golden som en hjälp. då hon ofta kan vara väldigt okänslig ibland, så kan jag ha den som en hjälp!
det ända jag använder det med är att jag "duttar" lite på henne när det behövs!
Vad har ni för tycken om spö?



Nanny - sakerna



299 :-



279 :-

det SKA ja köpa sen kommer de bli typ 200000 andra gräjor.


Ska kolla lite på träns så ska jag beställa sen för jag har ju inte så mycket pengar nu.

pusshej!

Hanna - 'nattN

ska strax gå o lägga mej o sova.
imorn ska jag nog åka in till staden och träffa min kära emelie ♥♥
om jag får skjuts in såklart. får se när min bror Anton ska in.
Golden fick btw vila idag, ska nog rida lite dressyr imorgon. köra igenom LC:1an och bara allmänt slipa på den! :)
Kanske blir hoppning i övermorgon då förhoppningsvis! om jag får hämta tillbaka min sadel ifrån tessan som har lånat den då hennes sadel skall stoppas om.

Nanny - White Chicks

hejsan, sitter och kollar på White Chicks och typ svettas ihjäl..

På Lördag ska jag till gävle och då ska jag handla på Hööks, självklart!
Så jag ska lägga upp sakerna jag ska köpa, troligtvis. vet inte hur mycket pengar jag har. Men antagligen runt 500 eller nånting. hehe. Jag som tänkte spara till en ny mobil men ja... eftersom min är lite halft random! 

ska väl lägga upp lite bilder på vad jag ska köpa , får se om det blir nu eller om jag gör det imorgon.


Ursäkta om jag är ointressant, men jag måsta bara berätta det.

pusshej

Hanna - Ny häst?

ja, igår var jag o provred en häst vid namn Glossy!
hon är (tro det eller ej) ett varmblodsto på 8 år. nej, den ser inte ut som ett varmblod eller beter sej som en heller @ all.
Hon var riktigt fin, lätt att rida med väldigt fina och mjuka steg! hon var väldigt lätt att få ner i form också, mest bara att ta i tyglarna.
Mamma blev nog också väldigt förvånad för hon var så fin. Det ända mamma oroar sej över är att det är ett varmblod. Men både jag och min låtsassyster tror att mamma&pappa har köpt glossy utan att säga nåt till oss. ;)
man får hålla alla tummar! :)
Jag tror att ägaren sa att glossys syster gick 110 i hoppning också.
Glossy blev aldrig en travhäst pga att varken henne mamma,pappa,mormor,farfar osvosv hade sprungit in några pengar. så hon blev inkörd vid 2 år, stog bara tills hon blev 6 år(?). Och hon kändes väldigt liten att rida!
Hon sa även att det har varit massa som har varit och provridit för medryttare, men ingen som hade ridit henne lika bra som mej (a'
Har precis varit o provridit denna storhäst! Riktigt fin faktiskt! Hoppas mamma och pappa godkänner att köpa henne (a' hon var väldigt mjuk i lättsam och rida, och inte alls svår att få i form eller nåt. Väldigt mjuka och fina steg!

Hanna - Presentation om mej och Västergårdens Golden eye

Jag heter Hanna och bor strax utanför den lilla staden Östersund.
Där bor jag på en stor gård med min familj. Mamma, Pappa, bror & låtsas syster. vi har även 2 Hundar, 2 Katter & 2 Hästar (+1 annans häst).
Jag är snart 15 år, alltså född 1997, och mina största intressen är Hästar, fota och friidrott mest.
Jag har en egen häst som heter Västergårdens Golden eye, som är en 16årig New Forest-sto.
Henne köpte jag för snart ett år sedan (15 April). När hon kom hade hon stått och haft föl i minst 4 år, alltså hade hon 0 muskler eller kondition. hon kunde knappt något i ridningen. hon var stressad och allmänt jobbig. en period körde vi rodeo varje ridpass. men med hård träning har vi kommit så hon går samlta varje ridpass, bär sig själv till o med. och hoppar bana just nu upp till 70-80 cm och klarar en LC:1 hyfsat bra!
Vi satsar främst på hoppning, men ska även försöka komma ut på någon dressyrtävling i sommar.
jag håller fortfarande på att muskla upp henne, och vi ska börja ut och tävla i sommar!

Alva - Äntligen

Nu är jag äntligen nästan klar med desigen! Vad tycker ni? Blev det bra?

nu ska jag iallafall sova för ska upp i skolan imorgon, ville bara att ni skulle veta det!
Imorgon får ni även lite mer roliga inlägg från min sida. Men sålänge kan ni läsa om vad jag har gjort innan på min egna blogg http://alvaaohlstrom.blogg.se


Nanny - Shettis eller C-Ponny

Jag tänker på hur jag ska göra. Jag har ingen aning om jag vill ha en C-ponny eller en Shettis.
Isåfall-

C-ponnyn - hoppning,tävla och ha kul med!
Shettis - Markarbete/Tryckträning och trickträning!
uscha. Jag har liksom hjärnstopp!

Googelbilder!!!
c-ponny
shettis





Nanny - 10 saker

tio saker jag tycker om - 

rida

fotboll

hoppa

dressyr

shoppa

fota

prata

ricki

blogga

data


-------------------------------------------------------------------------------------------------

Lite random bara.

imorgon ska jag hinna med en hel del. jag måste vakna runt halv 8 för att ta ut ricki sen kan jag sova en stund igen. Men sen ska jag fixa banan vi ska hoppa imorgon. så att jag slipper göra det när jag ska rida sen. 

Tror att de blir hoppning ca en halvtimme sen kör vi bara en rejäl avspringning på åkern med ricki. 

detta ska jag oxå hinna med imorgon 

  • Häva ner hö i luckan till stallet
  • Sopa stallgången
  • Ta bort allt jag inte ska ha från stallet
  • tvätta alla 6 regntäckena
Sen ska jag åka bästaste Ewe [Min bästa vän]

Så ser väl dagen ut för mig imorgon. 
hoppas att jag hittar någon som kan fota imorgon så ni får se lite bilder!

pusshej

Alva Ohlström - Presentation

Hejsan bloggläsare! Här är en liten presentation av mig Alva. Den är väldigt kortfattad för ni kommer få höra mer om mig i inläggen snart!

Jag heter Alva Ohlström. Jag är född 5/1-98 alltså är jag 14 år. I mer än halva mitt liv har jag hållit på med hästar och ridning och det är en sport jag brinner för. Jag känner att när jag inte varit hos hästarna under en längre tid så saknas något i mitt liv, jag känner mig tom. Utöver det går jag på gymnastik två dagar i veckan och är med vänner.

Den 2/3-10 började jag rida Leiknir. Mer om honom kan ni läsa i ett annat inlägg. Han är iallafall Islandshäst. Under dessa två åren som jag ridit honom har jag lärt mig massor! Kan hästen utan och innan till. Vet hur han vill ha det och hur man ska göra för att vinna över honom. Ibland rider jag även en annan islandshäst, han heter Undri. Oftast är det min syster som rider honom, så honom får ni bara höra om lite ibland.

Jag går sista terminen i 7:an på en skola som heter Ljungbyhedsskolan. Den ligger kanske 10 minuter med bil från där jag bor. Jag har massor med underbara vänner i min omgivning, som alltid finns för mig.♥ Utan er skulle jag inte vara något..

Ja, vad mer ska man vilja veta? Jag är inte så lång, 162,5 cm bara & sen är jag väldigt konstig, jag gör alltud konstiga miner på alla bilder alla tar på mig, haha så finns inte så måånga bra bilder på mig..

Här får ni en bild på mig iallafall.

Nanny - Presentation

Hejsan! Jag heter Nanny Henriksson och är 12 år. Jag bor i en by en bit från Alfta med min pappa och mamma bor i Alfta i en lägenhet, där har jag två syskon Beatrice 18år och Sebastian 17år. På fritiden är jag med kompisar,går i skolan och rider. 

Jag har en häst som heter Ricki Crown och jag rider han så ofta jag kan, som då blir ungefär 3-4 gånger i veckan. pga. att jag bor hos mamma oxå. 
Här hemma går ricki i en stor hage med mycket mat och vatten, tak över huvudet och täcke när det behövs.
Vi rider oftast i skogen eller på en åker som pappa äger. Där tränar vi hoppning och blaa. dressyr.

På sommaren får Ricki gå med 5-10 hästar i en stor grön hage fullt med gräs. 


Ni får följa våran blogg och läsa så förstår ni nog mr vem jag är! :)



Ricki är på bushumör i hagen!

Jag och ricki är skogsmullar! :D
hejdå

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0